«

»

nov 08

DNB på god vei for å hjelpe unge

DNB har virkelig satt inn giret for å tilrettelegge for hva vi unge trenger og ønsker. Men, det er selvfølgelig mye som kunne vært bedre. Men i denne artikkelen velger vi å sette lys på det DNB har evnet å gjøre, som kanskje ikke alle andre banker har fått til.

BSU DNB

BSU hos DNB

 

 

01 – Kundeservice:

DNB har døgnåpen kundeservice. Dette er spesielt viktig da man er på ferie i utland og bankkortet svikter. I tillegg opplever vi DNB sine kundebehandlere og rådgivere som veldig imøtekommende og dyktige, spesielt ved oppmøte i bank.

02 – Nettbankløsning:

DNB søker hele tiden konstruktive tilbakemeldinger fra kundene på hvordan de ønsker det. Dette har de gjort veldig bra gjennom flere sosiale medier som facebook, mail og telefon. Veldig mange bruker nettopp facebook til en kanal for å få hjelp av DNB, noe som viser seg å være veldig vellykket! Tilbake til nettbanken til DNB, så er den veldig oversiktlig, enkel og inneholder forklaringer der det skulle være noe mer vanskelig for brukeren. Nettbanken er intuitiv som gjør at selv gamle forstår hvordan det skal gjøres ved første øyekast. I tillegg har DNB en funksjon som heter min økonomi som viser hvor du har brukt pengene dine, som vi skal se nærmere på.

Nettbankmenyen til DNB

Nettbankmenyen til DNB

 

03 – Min økonomi:

Min økonomi lager en automatisk oversikt på hva du har brukt penger på. Den har fra før av forhåndslagde kategorier som mat, reise, ferie, fritid, osv. Dette gjør at det er lett for deg å få en oversikt på hvor du bruker mer penger enn du forventet. Som igjen gjør at du kan gjøre noe med det. Min økonomi applikasjonen klarer ikke å kategorisere alle kjøp, og kanskje den setter noen kjøp under feil kategori. Men, da kan du flytte kjøpet til riktig kategori en enkelt gang, eller lage en regel for at lignende kjøp alltid skal havne der.

Under kan du se en demonstrasjonsvideo:

04 – BSU 2:

DNB har forstått at staten sitt tilbud med BSU som har et maks sparebeløp på 20.000,- i året er for lite og har derfor opprettet tilbudet BSU 2. Det er nøyaktig like fordeler og regler, med unntak av at du ikke får skattefradraget, som er noe kun staten kan innvilge. Men med en rente på 4,45% er omtrent kun dette verdt å bytte bank. I tillegg kan du spare 30.000 i året på BSU 2, mot 20.000 som er på BSU 1, med andre ord kan du spare over dobbelt så mye årlig med BSU 2!

05 – Spesialenheten for unge boligkjøpere (SUB):

DNB har ikke bare opprettet BSU 2 for å hjelpe unge boligkjøpere på riktig vei, de har også opprettet SUB. Her får du hjelp til alt fra sparing til lån og kjøp. Her kan du poste spørsmål direkte på facebook-siden og få svar etter kort tid!

 

06 – Innboforsikring for ungdom:


For kun 79,- kroner i måneden får du innboforsikring for unge hos DNB. Den sikrer deg mot både innbrudd, brann og vannskader.

Det er mange som bor i kollektiv, og ikke er klar over at de da også må ha innboforsikring, om de skal ha noe dekt. Forsikringen dekker innbo for opp til 500.000,- kroner, noe som svær få unge klarer å overstige.

Tilslutt ønsker vi å si at vi er fullstendige klar over at DNB som alle andre har stort forbedringspotensiale, men de er på en veldig god vei, spesielt med tanke på arbeidet de gjør for oss unge.

Har du noe å bidra med er det bare å bruke kommentarfeltet under!

 

1 comment

  1. optun

    Bra artikkel! ; )

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke følgende HTML tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>